četrtek, 20. avgust 2009

17 Again


Naslov: 17 Again - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Komedija, Fantazijski, romantični - Dolžina: 102 min. - Režija: Burr Steers - Igrajo: Zac Efron, Matthew Perry, Leslie Mann, Thomas Lennon, Michelle Trachtenberg - imdb

* Medtem ko mora Matthew Perry zopet v kožo dobrega starega, raztresenega in zmedenega Chandlerja iz Friendsov, mora priljubljeni najstniški zvezdnik Zac Efron (High School Musical, Hairspray) dokazati, da zna več kot le plesati in peti. Kaj bi bilo če… vprašanja, ki so se postavljala že v mnogih filmih (Peggy Sue Got Married, The Family Man, Mr. Destiny...), kjer ima odrasla oseba še enkrat ponujeno možnost popraviti svoje napake iz preteklosti. Nič novega ni tudi “pripetljaj” - “stara duša v mladem telesu” (Freaky Friday, 30 to 13…).
* Mike O´Donnell je zguba. Ima službo, katero ne mara. Svojih lastnih otrok sploh več ne pozna. Njegova žena se ločuje… Mikeu ostajajo le spomini na čase v srednji šoli, kjer je veljal za zvezdnika košarkaškega tima. Takrat, pred odločilno tekmo se odloči raje za družino kot pa njegovo uspešno športno kariero. Po čudežu mu je ponujena še enkratna možnost, ko se čez noč spremeni nazaj v 17-letnika. Znova ima možnost trenirati košarko, spoznati bolje svoje otroke, s katerimi je sedaj sošolec in pod krinko prisluhniti težavam svoji “odrasli” ženi.
* Zelo lahka in dokaj dobro prebavljiva najstniška komedija, ki na koncu (čeprav predvidljivo) premore celo nekaj moralnega sporočila.

OCENA: +2

Ni komentarjev:

Objavite komentar