četrtek, 27. avgust 2009

Hush


Naslov: Hush - Leto: 2009 - Država: VB - Žanr: Triler, Grozljivka - Dolžina: 91 min. - Režija: Mark Tonderai - Igrajo: William Ash, Christine Bottomley, Andreas Wisniewski - imdb

* Britanskemu hororju, ki se je lansko leto prikazoval na Fantasy Filmfestu, je nekdo namenil celo te pohvalne besede “je bil The Descent, je bil Eden Lake, letos je to Hush!”
* Kot vedno je zopet (ne)zaljubljeni parček (Zakes in Beth) tisti, ki se nič hudega sluteč vozi po avtocesti in kot vedno se ta parček ne razume najbolje. No, v tej deževni noči, polni prepirov, se pred avtom pojavi tovornjak, ki prevaža zelo sumljiv transport. Golo, krvavo žensko, privezano na verige. V bližnjem postajališču se mladi par ustavi, da bi vso zadevo pojasnil policiji, katera itak ne trzne, ko se na parkirišču ustavi prav ta tovornjak. Kot da to ne bi bilo dovolj problemov, še sedaj izgine Beth.
* Duel, Jeepers Creepers, Breakdown, the Hitcher, Wolf Creek ali Joy Ride je le nekaj naslovov, kjer je sporočilo jasno – vozi se po predpisih, ne oziraj se na druge ter nikoli ne zapusti svoje vozilo. In če ste videli že vse te naštete filme, potem vam bo Hush sigurno majhno razočaranje, saj zgodba ne prinaša ničesar novega. Vseeno pa vam bo ob dobri atmosferi, solidno vodeni kameri ter predvsem kratki minutaži, kjer se “akcija” začne že po nekaj minutah, čas minil hitro in napeto.

OCENA: +3


Ni komentarjev:

Objavite komentar