ponedeljek, 31. avgust 2009

The Belgrade Phantom


Naslov: The Belgrade Phantom - Leto: 2009 - Država: Srbija - Žanr: Dokumentarni, Triler, Akcija - Dolžina: 82 min. - Režija: Jovan B. Todorovic - Igrajo: Milutin Milošević, Radoslav Milenković, Marko Živić, Miloš Vlalukin - imdb

* Dokumentarno-igrani film o resnični legendi, katera je dokazala, da se lahko diktatorskem režimu tudi upreš.
* Leto 1979. Tito se pravkar nahaja na obisku v Kubi. Tistega trenutka, ko dragega predsednika ni bilo v državi, mesta umrejo. Čakajo na veličastno vrnitev velikega moža. Predvsem Beograd. Beograjski fantom je avto. Beli Porsche 911s. Avto, ki je prebudil državo. Vozi ga neznanec. Avto je namreč ukraden, sedaj pa se svojo hitrostjo in močjo ponorčuje iz nekoč tako strah vzbujajoče policije. Vsako večer napove svojo routo, kjer bo pomahal medijem in vedno večjim številu ljudi, ki ga je prišlo pozdravljat ob cesti, kot bodo to pozdravljali Tita, ko bo obiska pri Castru konec.
* Še zdaj nisem prepričan, če tukaj gre res za resničen mit ali pa je vse to le dobro zamišljen in organiziran mokumentarec. Kajti avtentičnih posnetkov iz TV ali fotografij boste iskali zaman. Priče v “dokumentarnem” delu so baje resnične. OK, verjamem. Prav zaradi tega je bilo verjetno težko najti mejo med resničnostjo in fikcijo. Dogodki niso stari, vsako pretiravanje bi bilo odveč. Kakorkoli – zanimiva ideja, ki je zelo dobro tudi izpeljana. Predvsem nekaj za ljubitelje Porscheja.

OCENA: -4

Ni komentarjev:

Objavite komentar