ponedeljek, 11. oktober 2010

My Son, My Son, What Have Ye Done, Monsters, Da lui toi, Neka ostane među nama, Dog Pound

My Son, My Son, What Have Ye Done (Werner Herzog)

Lahko Michael Shannon s tem obrazom igra sploh kaj drugega kot čudaka? Točneje kot psihopata, ki zakolje svoje mater ter se potem s talci zagradi v svojo hišo. Nisem ravno siguren, ampak sumim na Willem Dafoe kot detektiva, da me je ta lanskoletni stranski projekt Herzoga (poleg The Bad Lieutenant) tako močno začel spominjati na B-feeling American Psychota.
OCENA: +3




Monsters (Gareth Edwards)

Ne moreš se igrati visokoproračunskega sci-fi filma, če na razpolago nimaš prav nič denarja. Bi bili zadovoljni z District 9, če bi vesoljce pokazalo le 2x in še to v temi? Jep, tudi v Monsters so E.T.-ji že dolgoletni zemljani. Tik pred volilno pravico in mehiškim državljanstvom, če le ne bi bili v obnašanju podobni svojim sorodnikom iz Cloverfielda. Zato seveda živijo v svoji, "prepovedani" coni, skozi katero morata domov dva pustolovska Američana.
OCENA: -3


Da lui toi (Clement Sze-Kit Cheng, Chi-kin Kwok)

Hong Kongški Gallants cilja le na eno stvar. Na kultnost, zato se seveda poserje na vsa pravila sodobnega filmskega ustvarjanja. Tako kot Machete, Planet Terror ali nova Piranha. Vsi ti filmi so snemali po svojih B vzornikih in če bi jih Jackie Chan štel 20, bi verjetno prav on upodobil naivnega in nerodnega zavarovalnega zastopnika, ki se med poslom na podeželju vplete med karate vojno sprtih vaških klanov.
OCENA: +2



Neka ostane među nama (Rajko Grlić)

Nini Ivanišin je prejšnji filma Rajka Grliča Karavla bil tako všeč, da je bila v tej ljubezenski spletki pripravljena pokazati prav vse. Vse to kar si kot "Slovenska" kurva ni upala. Zastonj, kajti film se sploh ne vrti okrog nje, ampak o Manojloviču in njegovi veliki potrebi po ženski, ki ni njegova žena, o njegovem bratu, ki bi rad bil takšen kot Manojlovič in o vseh ženskah, ki bi rade (ne vem zakaj) bile z Manojlovičem.
OCENA: 3



Dog Pound (Kim Chapiron)

Pri Dog Pound si skozi film misliš le eno "upam, da ne bodo obrabili vseh klišejev, ki smo jih vajeni s podobnih filmov". Seveda, ocena bi bila višja, če jih res ne bi. Pa jih, prav vsakega. Vseeno te ta vpogled v otroški Alcatraz ne pusti povsem hladnega. Nisem imel te sreče, da bi kdaj pristal v poboljševalnici, zato ne vem, če je ta film realnost, ali se ji bolj približa podoben Manic. Kakorkoli, priporočam raje slednjega.
OCENA: +3

4 komentarji:

  1. Uf, kako so pasale...
    Bil je že res čas za malo dela, zato bom v naslednjih dneh opisal nekaj ogledanih filmov zadnjih mesecev. Nabralo se jih je kar nekaj, zato upam, da se bom vsaj spomnil na večino.

    OdgovoriIzbriši
  2. Končno nazaj :) Monsters se mi po opisu močno dopade, sigurno ga pogledam.

    OdgovoriIzbriši
  3. Nekaj izmed teh sem že videl, nekaj jih še bom. Pri tem mislim na oba novejša prispevka. Lepo da si se vrnil, tukaj sem vedno našel kakšen biser, ki sem ga spregledal, ali kako drugače zgrešil. tudi krajši opisi so čisto cool...

    LP

    OdgovoriIzbriši