torek, 19. oktober 2010

Die Friseuse, Temple Grandin, Wild Target


Die Friseuse
(Doris Dörrie)

Še pred dvema letoma so vsi noreli za filmom Doris Dörrie imenovanem Kirschblüten – Hanami, letos pa njenega novega izdelka sploh nihče več ne povoha. Škoda, kajti Die Friseuse, čeprav tematsko popolnoma drugačen, mi je osebno celo bolj všečen. Frizerka je pozitivna socialna komedija o negativnih stvareh v življenju. O brezposelnosti, o pomanjkanju ljubezni in razumevanja, o diskriminaciji...
Preprosto posvetilo Berlinu, kjer Turke zamenjajo Vietnamci.
OCENA: -4




Temple Grandin (Mick Jackson)

Ta TV biografija je pri letošnjih Emmy nagradah povsem nezasluženo ukradla velike nagrade konkurentu You Don't Know Jack. Dobro no, Claire Danes kot specialistka za obnašanje krav, ki obenem boleha še z avtizmom (je katera igralska vloga sploh primernejša za pobiranje nagrad?), si nagrado naj igralke že zasluži, ampak le zaradi tega, ker Dr. Kevorkian ni bil poročen.
OCENA: 3




Wild Target (Jonathan Lynn)

Bill Nighty je morilec mehkega srca (je Jonathan Lynn snemal angleški rimejk svojega lastnega filma?), ki stori napako, kot so jo zagrešili že mnogi pred njim. Zagleda se v svojo tarčo. Sicer jih Emily Blunt šteje kar 30 let manj od njega, a to še za lahkotno komedijo zmešnjav, v kateri bi vsi radi ubili nekoga, nikoli ni predstavljalo problemov.
OCENA: -3

Ni komentarjev:

Objavite komentar