torek, 15. november 2011

Prva slika: Ryan Gosling x3

Ryan Gosling je tip igralca, ki se je vedno moral boriti in dokazovati proti stereotipu „lepotnega“ igralca. Za vse je namreč kriv film The Notebook. Njegov edini romantični film, ki pa se ga nekako še vedno drži, vsaj pri publiki, ki s filmi ni popolnoma obsedena. „Kdo je že Gosling? Oni, ki se je po dežju poljubljal z rdečelasko...“ Škoda, da večino te „kino“ publike ni nikoli spoznala njegovih pravih vlog. Projekte kot so The Believer, The United States of Leland, Half Nelson ali Lars and the Real Girls.
 Sam sem njegov talent dokončno spoznal v Murder by Numbers, kjer je bil edina svetla točka tega wannabe rimejka filma Rope. Kakorkoli, po dveh zadnjih (Crazy, Stupid, Love bomo kar preskočili) odličnih filmih – Blue Valentine in Drive, se letos pokaže še v Clooneyevem političnem The Ides of March, s snemanjem pa je začel (oz. je že končal) v treh novih projektih, o katerih bo več govora naslednje leto.

The Place Beyond the Pines


Po Blue Valentine je režiser Derek Cianfrance za glavno vlogo zopet zaprosil svojo muzo. Zanimivo, Gosling bo zopet kaskader. Le avto bo zamenjal z motorjem. In pa svojo normalno frizuro z gay lasuljo... V tej kriminalki mu bo nasproti stal Bradley Cooper (art+Cooper?!) ter R. Liotta kot najverjetneje policist (bila bi njegova 13. tovrstna vloga:).

Gangster Squad


Režiser filmov Zombieland in 30 Minutes or Less Ruben Fleischer se bo z Gangster Squad spustil v nekoliko bolj ambiciozne vode. Zato je logično, da je Jesse Eisenberga moral zamenjati z bolj primernim imenom. Gosling bo tako policist proti mafiji, v 40-ih in 50-ih letih prejšnjega stoletja. L.A. Confidential št. 2?

Lawless


V sodelovanju z Malickom igralec ne more zgrešiti. Pa naj bo še tak polom pri blagajniškem izkupičku. Avtomatsko si v igri za nagrade in pohvale. Sam film je še v čistih začetkih, zato o plotu ne vem veliko. Znano je le, da bomo poleg Goslinga gledali še Blanchettovo in Balea.

Naj povem še o Drive tandemu Gosling/Winding Refn... Baje bomo v njuni novi stvaritvi lahko uživali že v letu 2012. Snemanje Only God Forgives se še žal ni začelo, bo pa postavljeno v Bangkok.


Ni komentarjev:

Objavite komentar