torek, 8. november 2011

Prva slika: Apokalipsa x3

Naj bodo zombiji, virus, vesoljci ali atomska bomba, tudi naslednje leto se bo zemlji slabo pisalo. Še posebej v letu 2012, ki je preroško označeno kot zadnje. Mogoče res za zemljo, ne pa za tisto peščico ljudi, ki bodo kot edini preživeli tavali po tem, kar je še ostalo...


Xavier Gens je po krvavem Frontière(s)u dobil pomoč iz Ameriki. S Hitmanom je zadišalo po tipični Bessonovi produkciji, v letošnjem The Divide pa je zadišalo pa nuklearni bombici, kar je zavohala tudi majhna skupinica možakarjev, ki so se brž skrili v neko zaklonišče. Od tam naprej pa je kot v Big Brotherju, le brez kamer oz. prič. Vsake toliko časa namreč eden »odpade«.


Čeprav gre za zelo nizkoproračunsko nemško zadevo, so me pri tem filmu pritegnili zanimivi screeni. Namreč, v letu 2016 je za vse slabo krivo sonce oz. njena svetloba. Zato ima »Hell« kar dva pomena. Eden je seveda jasen, drugi pa je le dobeseden prevod – svetlo.


Od teh treh še nekako najbolj pričakovan. Verjetno tudi zaradi tega, ker še ni končan in bo premiero imel res leta 2012. Dobro no, v Barceloni, kjer se v igro vključimo šest tednov »pozneje«, se šteje že leto 2013, čeprav pa je nas bolj kot leto dogodka, pritegnilo ime za celotno idejo. Nekateri se še sigurno spomnite apokaliptičnega The Carriers. Saj veste, manj akcije – več atmosfere. Ja, brata Pastor sta nazaj. Btw. fotografija iz filma The Last Days je print screen iz kratkega dražilnika.


Ni komentarjev:

Objavite komentar