torek, 25. oktober 2011

Prva slika: Brad Pitt x3

Rečemo si kaj hočemo, Brad Pitt zna izbrati filme. Ali pa je ravno obratno. Ko scenarij/režiser obeta, se nabavi Pitta. Kakorkoli, tudi v prihodnje bo še vedno snemal pridno, verjamem, zopet zelo uspešno.

V Moneyballu, ki je mimogrede zelo vroč kandidat pri oskarjih, igra nekega bejzbolskega Zahoviča. Režijo je vodil Bennett Miller, ki je zaslovel z biografijo Capote (k filmu je ponovno povabil tudi P. S. Hoffmana). Sam od te (verjetno) tipične ameriške »Based on A True« zgodbe niti ne pričakujem veliko. Še najboljši bejzbol film mi je Field of Dream, kjer pa se na srečo ne maha veliko s palico.


Iz druge roke lahko povem, da je ta fotka, kjer Pitt prestrašeno beži, narejena v Glasgowu. Ravno takrat,  ko se je Maribor (že spet sem pri njih, čeprav sem v nedeljo navijal za Muro – brez skandiranja »ubij štajerca!«, ker to nekak ne bi bilo logičnoJ) uspešno kosal z Rangersi. Pitt drugače beži pred hordo zombijev (poglejte si ta zelo hecen bootleg posnetek s snemanja). To visoko-proračunsko horor zombijado, ki bazira po zelo spoštovani noveli Maxa Brooksa z naslovom World War Z, bo režiral človek zaupanja. Marc Forster ima za sabo Monster's Ball, Te Kite Runer, Stranger That Fiction… , z zombiji pa itak ne moreš zajebati.


Andrew Dominik (Chopper) je edini režiser, ki opazi, da je Pitt veliko večja faca s črnimi lasmi. Prav tako je Dominik režiser, ki je do sedaj ustvaril Pittovo najboljšo vlogo. The Assassination of Jesse James je odličen film, prav tako Pitt. Tokrat si Pitt še za nameček poliže nazaj lase, namesto pištole vzame v roke raje šibrovko, in že veselo krene proti novim dogodivščinam naprotiJ
Aja, naslov filma je Cogan's Trade.


Še vedno pa ni znano, kaj se bo zgodilo z filmom The Lost City of Z, ki naj bi ga režiral James Gray (Two Lovers, e Own the Night…) in kjer naj bi Pitt igral angleškega raziskovalca za skrivnostno izgubljenim mestom v srcu Amazonke. 


Ni komentarjev:

Objavite komentar