ponedeljek, 4. julij 2011

Source Code


Naslov: Source Code

Leto: 2011
Država: ZDA, Francija
Žanr: Misterij, znanstveno-fantastika, Triler
Dolžina: 93 min.
imdb (7,7)

Režija: Duncan Jones (Moon)
Igrajo:
Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga, Jeffrey Wright

---------------------

Ko se vojak
v neznanem telesu zbudi na vlaku, ima na voljo le 8 minut, da najde človeka, ki je nastavil uničujočo bombo. Teh osem minut se mu bo ponavljalo tako dolgo, dokler terorista ne zaustavi.

----------------------

Filmski festivali in nagrade: -
Spominja nas na: Déjà Vu, The Jacket, Retroactive, The Butterfly Effect, Premonition

Moja ocena: ****

2 komentarja:

  1. Pa saj je podoben tudi Loli, vendar ni toliko precizen glede majhnih stvari, ki lahko vplivajo na nadaljni potek. Tudi Groundhog Day, a le takrat, ko film (pre)večkrat zaide v smeri naivnosti in posledičnega humorja.:) Gyllenhaal je ta lov na terorista zato tolikokrat ponavljal, ker je eno parkrat padel v "luknjo v zgodbi" in se do konca ni mogel več pobrati ven.
    Veliko razočaranje, predvsem v logičnosti zgodbe (ja, tudi sci-fi ima logiko) in v švoh produkciji, ki je na ravni podobnih TV serij...

    OdgovoriIzbriši
  2. Mene je zmedel in celo potrl s sporočili, če sem prav razumel. Saj najbrž nisem, mi niti ni jasno, so oni vzporedne resničnosti ustvarjali ali so se samo teleportirali vanje. Kakorkoli, konec sporoča, da so te resničnosti čisto resnične, z vsemi vzporednimi življenji in usodami. In vsem trpljenjem obenem (že samo žrtev eksplozije in njihovih bližnjih, da ne omenjam ostalega sveta). Zdaj, če so oni te resničnosti ustvarjali in je Jake vmes še malo trmaril in nekajkrat zajebal in pomnožil vso trpljenje, preden se je odločil končno rešiti dan ... precej neodgovorno, najmanj kar lahko rečem.

    OdgovoriIzbriši