četrtek, 16. junij 2011

Opel B Kadett '72


Podnaslov tega prvega radgonskega celovečerca se glasi: »norci so doma v Radgoni!« Pravilno, bi rekel. Pa pri tem ne mislim le na tiste filmske norce, ki v neki garaži nabijajo drugorazredni punk (Radgona Über Alles) ali prirejajo drvarske piknike, kjer poleg čevapčičev in ražnjičev spečejo še kakšnega naivnega prišleka (Opel Kadett). Ne, norci smo tudi tisti, ki si ob že tako natrpanem urniku naložimo še breme snemanja filmov, kar pa kvečjemu vodi le do negativnih stranskih učinkov….
Največji »norec« med nami je sigurno moj dober prijatelj Vasja Rovšnik – Ruš, ki mi je pred približno letom dni zaupal svojo noro idejo: »kaj če bi si mi posneli kar svoj film? Okej, nimamo opreme, nimamo igralcev, imamo pa ideje, imamo voljo….«. Ideja je bila tako nora, da bi še lahko celo uspela, zato sem nad njo seveda bil navdušen. Danes, le dan pred premiero filma, ko je film končan, ko smo dobili radgonsko mešanico med kmečkim hororjem in nadnaravnim surealizmom, lahko režiserju in scenaristu Vasji le čestitam. Čestitam mu za trdno voljo, ki se ga je v vseh teh mesecih nepreklicno držala.

V petek, 17.06.2011, bo torej naša kinodvorana po dolgem času spet polna (norcev). Tako vsaj upamo, zato ste vabljeni prav vsi, da se ob 19. uri v radgonskem Kulturnem domu udeležite tega zgodovinskega dogodka. Sam se že veselim na prizor, v katerem sem končno lahko nekomu prerezal vrat (ja, le na filmu:)). Ali pa na sceno v umobolnici, žrtvovanje na oltarju ali pa le na modrovanje mestnega/vaškega preroka (beri: pijančka) Silveka.
Se vidimo!


Dva roparja v starodobniku zavijeta na stranpot, kjer naenkrat nič več ni tako, kot se zdi. Namreč, vse kaj enkrat narejiš, prije za tebo nah. Ker cilj vsakšega življeja je smrt (S. Freud) in na kunci kuncof ma vsaki svojo cejno. Kakša pa je tvoja (S. Bračko)? Norci so doma v Radgoni. Edino če nej! (vir:Facebook)

2 komentarja:

  1. Ou, jes! Radgona, štajerski Hollywood! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Fotoreportaže s premiere: http://www.pomurje.si/aktualno/reportaze/premiera-v-gornji-radgoni/

    http://sobotainfo.com/novice/ogled/12603/

    Vsaj enkrat v življenju sem se počutil kot filmska zvezda! :D

    OdgovoriIzbriši