nedelja, 1. april 2012

Naj filmi 2011

Tako, to bi bilo to. Cosmopapi se do nadaljnjega od vas poslavlja. Težko je napovedati, kdaj se bom vrnil. Najverjetneje nikoli (ni prvoaprilska šala:), zato bi se danes tukaj še zadnjič zahvalil vsem, ki so se kdajkoli ustavili na tem blogu, tudi kakšno povedali, mogoče kaj prebrali ali dobivali namige za piratske podvige …
Bodite odvisni še naprej, ajde.

+ naknadno dodano:

+ Weekend, The Help, Young Adult, Parada, The Debt ...

21 komentarjev:

 1. Iztok gartner1. april 2012 06:02

  Je 1. April a ne :)
  Če ni, pa rečem zbogom odličnemu blogu in prijatelju, v upanju, da se še kdaj vrne.

  OdgovoriIzbriši
 2. Kaj? WTF? Če res ni prvoaprilska, tudi jaz seveda upam, da kdaj beremo še kaj novega -- še bolj pa si želim, da bi tudi VIDELI še kaj izpod tvoje kamere. C U, kolega.

  OdgovoriIzbriši
 3. Kaj naj rečem. Odlična lestvica, povsem v skladu s tvojo filmsko filozofijo. S tvojimi ocenami in zares zanimivimi izbirami sem pogosto odkril kakšen biserček in za to se ti iskreno zahvaljujem. Največkrat sva se strinjala, včasih tudi ne, a če boš res nehal, bo moja izbira strani, ki jih vsakodnevno obiščem, v iskanju zanimivih filmov, bistveno slabša. Tako kot Iztok, upam da je res prvoaprilska, a nekako vem da ni :(

  Srečno.

  OdgovoriIzbriši
 4. @goodfella Toliko me že poznaš in veš, da se s takimi stvarmi ne hecam ... Kapo dol tebi in vsem ostalim kolegom, ker najdete toliko energije, predvsem pa motivacijo za tolikšno mero kvalitetnega pisanja. S pisanjem recenzij sem zgubil voljo že lansko leto (predvsem zaradi „kvalitete“), materiala za nadaljnjo pisanje mi verjetno nikoli ne bi zmanjkalo (top 10, klasiki, tedenska izbira), a sem pač takšen, da bi rad o vsem pisal, ljubi pa se mi žal nič. Tako sem npr. ta teden gledal odlično spisan in odigran I Never Sang for My Father (1970), po ogledu pa me zelo jezi in moti, zakaj se mi o tem filmu ne ljubi nič pisati. Sem „vse ali nič“ tič.
  @filmoljub mojih filmov še najverjetneje nekaj bo. Naslovi in scenariji so že v teku – Hočeš-nočeš-moraš, Deklica in klošar, Chaplin skala, Le pravnik sodi naj človeku itd., in vsak je bolj bizaren ter odbit od drugega. Kot če bi imeli Leteči cirkus :D
  Kar se tiče lestvice, se ta ne razlikuje veliko od tiste izpred treh mesecev, kar pomeni da me „oskarjevci“ niso preveč navdušili. Poleg vseh kriterijev, ki jih imam, sem dodal še: „na kaj bi sam bil ponosen“. Torej, imaš komedijo, ki svoje poslanstvo dobro opravi in pa zateženo dramo, ki lahko utrudi … Če bi oba filma moral primerjati, kateri mi je boljši, si predstavljam situacijo, v kateri bi imel izbiro pod katerim filmov bi se zapisalo moje ime kot ustvarjalec tega filma. Po čem hočeš, da se te zapomnijo? Tu pa se potem postavljajo vprašanja ponosa in pomena biti umetnik. Tu pač dajem prednost filmom v katere je vloženo več osebnosti, več ljubezni v sliko, predvsem pa več globine v sam scenarij.
  Za konec bi imel le še zadnjo željo: Iztok Gartner in Filmoljub, podajta si roke in se pobotajta … heh, no, ta pa je bila prvoaprilska:)

  Pozdrav, se beremo v komentarjih

  OdgovoriIzbriši
 5. No, vseeno upamo, da spet dobiš zagon za nadaljne pisanje. Kadarkoli, čez 3 mesece, leto, dve ... Sama bom pogrešala pozabljene klasike, ki že kar pošteno raztegujejo moj ''must see'' seznam.
  Pa srečno naprej!

  OdgovoriIzbriši
 6. upam, da te zgriva in pogrešiš blogerski svet, ter se vrneš. veliko nas je takih, ki smo brali pa ne komentirali. osebno meni najljubši blog. vedno kaj novega :)
  hvala za vse!

  OdgovoriIzbriši
 7. Jaz pa upam, da bomo vsaj tvoji bližnji sorodniki še naprej deležni kakšnega priporočila za ogledavredne filme. ;)

  OdgovoriIzbriši
 8. Nekateri nismo nikoli nič komentirali, a ob tej napovedi se bi rad zhavalil za izreden izbor neodvisnih z recenzijami na tej strani. Stran redno spremljam in bom pogrešal tvoj dober izbor. Hvala.

  OdgovoriIzbriši
 9. skoda, to je bil vedno moj najljubsi blog o filmih..

  OdgovoriIzbriši
 10. Odvisen od neodvisnih, če je taka volja, potem adijo in hvala za vse. Tvoj opus in filmski razgled sta neizmerljiva. Se pa le še kaj oglasi, pa da rečemo še kakšno ;)

  OdgovoriIzbriši
 11. Edini blog sploh, ki sem ga prebiral. Veliko dobrih filmov sem odkril s tvojo pomočjo. Hvala ti :)

  OdgovoriIzbriši
 12. Ej Cosmo, povabil si me na lastni pogreb, takorekoč :( Še vedno mislim, da ma 1. april vsaj malo prste vmes :)

  OdgovoriIzbriši
 13. Jojjj nneee kolega neee tudi če nisem nikoli komentiral in kaj povedal to še ne pomeni,da te nikoli nismo brali še več smo te redno brali in zdaj mi je prokleto žal

  zdaj se bojo oskarjevci poboljšali saj so napovedali da bo do zdaj nominacije razglasili čisto v začetku januaraja se pravi pred Guildi torej ostale nagrade in izključno Guildi so krivi,da takole škodujejo na slab način oskrajem a se bo poboljšalo
  no vem,da te zdaj ne bo čisto nič odvrnilo od tega a kaj češ tako je odliočitev je tvoja in respect
  hvala za vse
  upam,da se vrneš!!!!!

  OdgovoriIzbriši
 14. Super je (bil) tale blog in lahko rečem le hvala ter srečno!

  OdgovoriIzbriši
 15. Joj, ne it :) Se strinjam, veliko nas je, ki smo ta blog brali in nismo komentirali. Zame je vaš blog najboljši!

  OdgovoriIzbriši
 16. Škoda! Veliko idej za odlične filme sem dobil iz tega bloga! Hvala in lp. V.

  OdgovoriIzbriši
 17. A obstaja možnost, da se premisliš in ostaneš. Kakorkoli hvala.

  OdgovoriIzbriši
 18. tu še eden ki je redno spremljal blog, se pa ni oglasal. resnicno skoda za to potezo! srecno se naprej!

  OdgovoriIzbriši